Само от складовете на армията са дадени 47 млн. евро помощ за Украйна. От тях 34 млн. евро са дадени по времето на кабинета Денков-Габриел. Това стана ясно от коментара на военният министър Тодор Тагарев в ефира на бТВ.

Оказва се обаче, че само за първите 13 милиона сме компенсирани, при това частично. Поради тази причина се търсят други варианти за компенсиране.

Ще има нова помощ за Украйна, обяви военният министър. Тя ще бъде от приоритетните потребности за Киев. "Разчитам, че Министерски съвет вече е внесъл предложението в НС", посочи Тагарев. По думите му финансовото измерение на предстоящата помощ е в пъти по-голямо от дадената досега.

А иначе обещаните БТР-и тези дни заминават за Украйна. Към момента те са в София. Забавянето Тагарев обясни с дългата документация, която била необходима.

Тагарев: Не изпращаме никакви български войници в Украйна

Тагарев: Не изпращаме никакви български войници в Украйна

Военният министър е готов да запознае ГЕРБ с разговорите в Париж

По отношение на ротацията военният министър коментира, че би останал само ако може да си върши работата така, както я разбира. Не е въпросът само в поканата, а дали ще има условия за изпълняване на политиката, която аз подкрепям, обясни Тагарев. Според него перманентните атаки от всички посоки към него не му позволяват да работи. Тези атаки биха могли да ме откажат от поста на министър, изтъкна той.

Едно от условията му да остане на поста е да има подкрепа. А според него тази на ПП-ДБ я има.

Тагарев не се вълнува дали ще има ротация

Тагарев не се вълнува дали ще има ротация

Нито един от министрите няма уверения, че ще продължи след ротацията