Росица Велкова, министър на финансите, подписа Меморандум за разбирателство за техническо сътрудничество със Сигрид Кааг, министър на финансите на Нидерландия, в Брюксел.

Прилагането и разработването на антиинфлационни икономически политики от страна на Нидерландия е изключително важно за нас спрямо приоритета на България за присъединяване към еврозоната от 1 януари 2024 г., посочи Велкова.

Чрез Меморандума се поддържа сътрудничеството между двете министерства, както и се продължава обмяната на информация относно политиките, законодателството, инфраструктурата и услугите в областта на отговорност на двете институции, заяви Росица Велкова.

В изпълнението на Меморандума са включени годишни програми за сътрудничество, като за 2023 г. една от основните теми е присъединяването на България към еврозоната, заедно с Механизмът за възстановяване и устойчивост.

Българският министър на финансите изрази благодарност за досегашното сътрудничество в контекста на Меморандума с начална дата от 2017 г. до 31 декември 2022 година.

"Възраждане" ще събира 500 000 подписа против еврото

"Възраждане" ще събира 500 000 подписа против еврото

Въвеждането на еврото цели унищожаване на българската икономика и държава