Реформи и предприемачество – това според президента Росен Плевнелиев е пътят към успеха. Той бе официален гост на изложението Webit в София тех парк.

Държавният глава изрази задоволството си, че форумът приема 4300 участници от 74 държави. Това са инвеститори, лектори, предприемачи, които търсят нови възможности, проекти и перспективи.

Росен Плевнелиев изтъкна, че за цялата 2016 г. в Европа са планирани само 5 подобни събития. Лидерите на новата икономика са днес тук, подчерта държавният глава.

Още от държавния глава:

-София е страхотно място за предприемачество
-Днес България води на Балканите
-България във време на нестабилност е стабилна
-Ние сме гостоприемен народ, а държавата ни предлага добър стандарт на живот
-Господ много ни е дал
-Ставаме регионален хъб в информационните технологии
-В България ние пишем първите страници на историята на успеха
-Управлението на автомобила, в който се вози френският президент, се прави тук

София е страхотно място за предприемачество, похвали се Плевнелиев.

1300 стартиращи компании ще се състезават за наградата на Webit. За тях София е мястото, където можеш да успееш, убеден е Росен Плевнеиев. За тях София е път към бъдещето, подчерта още държавният глава.

По думите му, каквото днес бъде очертано на фестивала, то ще окаже влияние върху 150-те млн. жители на Балканите. Днес България води на Балканите, уверен е още Росен Плевнелиев. Ние сме амбицирани, ние имаме план, заяви още държавният глава.

Той подчерта още, че живеем в трудни времена, а светът е изгубил своя баланс. Плевнелиев подчерта рекордния брой кризи, като според него ще отнеме много време да се стабилизира светът.

Ще усетим пулса на времето, посочи той, връщайки се към Webit. Държавният глава е доволен от настъпващата нова индустриална революция. Той очаква голяма светла идея да се роди днес в София. Днес ние имаме всички предпоставки да успеем, заяви българският президент. По думите му у нас имало много таланти.

България във време на нестабилност е стабилна, отчете държавният глава. Гордеем се със своята балансирана, коректна външна политика, похвали се президентът. Искаме да сме приятели с всички, допълни още той. По думите на Росен Плевнелиев ние сме гостоприемен народ, а държавата ни предлага добър стандарт на живот.

Господ много ни е дал, отчете още държавният глава и похвали родните планини и ски писти, морето и плажовете и минералните извори.

Реформираме образователната система, каза още президентът, като по думите му ставаме регионален хъб в информационните технологии. Заставаме зад всеки проект, отчете още президентът. Днес в България ние пишем първите страници на историята на успеха, каза още той.

Отново връщайки се към Webit и българския принос в иновациите и технологиите, Росен Плевнелиев подчерта, че управлението на автомобила, в който се вози френският президент, се прави тук.

От изявлението му стана ясно още, че националният център за киберсигурност ще бъде ситуиран на територията на София тех парк. Българският президент не пропусна да демонстрира перфектен английски и поздрави участниците и на този език.