Временно изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов пожела на наследника си ген.-лейтенант Андрей Боцев успех в отговорната мисия. Това стана по време на тържествена церемония в сградата на военното министерство малко след като президентът Румен Радев връчи пагоните на ген. Боцев за званието "генерал-лейтенант".

Президентът очаква по-ефективно разходване на парите за отбрана

Президентът очаква по-ефективно разходване на парите за отбрана

С назначаването на ген. Боцев да се увеличи военната експертиза, очаква Радев

"Българската армия символизира държавността и се нуждае от стабилност и началник на отбраната, назначен за постоянно", изтъкна Ефтимов при сдаването на поста.

Служебният военен министър Стефан Янев акцентира на екипния подход във Въоръжените сили.

"Българската армия и Въоръжените сили са един екип, който държавата е създала, оборудва и обучава да изпълни най-важната мисия в сигурността - защитата на суверенитета и границите на страната". Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната в служебното правителство Стефан Янев.

Той пожела на Андрей Боцев мъдрост и справедливост на взетите решения. Министър Янев благодари на Емил Ефтимов от името на МО за професионално свършената работа и за нормалното и достойно предаване на отговорностите на постоянния началник на отбраната.

Припомняме, на 2 декември м.г. началникът на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов подаде оставка с мотива, че е придобил право на пенсия. Константин Попов зае поста на 8 февруари тази година. Преди това той беше зам.-началник на отбраната. Предшественикът му Румен Николов бе освободен от длъжност заради достигане на пределна възраст.