В понеделник евродепутатът Николай Бареков ще сезира главна прокуратура за наличието на нова организирана престъпна група, но "със същите действащи лица", съобщиха от пресофиса му.

Бареков внесе сигнал в прокуратурата срещу Плевнелиев и Прокопиев

Бареков внесе сигнал в прокуратурата срещу Плевнелиев и Прокопиев

Обвинява ги в оплитане на офшорки

Според съобщението този път става въпрос за източване на ДДС в особено големи размери.

Основни участници отново били бизнесменът Иво Прокопиев и бившата му секретарка Десислава Недкова. В ръководните органи на фирмите, чрез които са осъществявани схемите и е ощетяван държавният бюджет, за пореден път изгрява и името на Юри Катанов, член на Контролния орган на партията на Христо Иванов "Да, България", категоричен е Бареков.

Тази група е осъдена на последна съдебна инстанция с влязла в сила присъда, изнесоха данни от пресофиса на евродепутата. Според информацията им, ВАС е отсъдил, че свързаната с Иво Прокопиев фирма, чийто управител e Десислава Недкова, трябва да върне на държавата неправомерно изтеглената сума ДДС в размер на 100 000 лева.

Бареков се хвали с „импрувнат” английски, но вбесен отказва да превежда в ефир

Бареков се хвали с „импрувнат” английски, но вбесен отказва да превежда в ефир

Остави хората да се "насладят на хубавите баджаци" на водещата на БиТиВи

"С цел обаче да бъде избегнато събирането на съответните публични задължения, "борците за правосъдие" прехвърлят основната фирма-участник в данъчната измама на кипърска офшорка", се казва още в съобщението.

Според данните на Бареков с промяна в собствеността на ревизираното по това време юридическо лице се е избегнало плащането на вече установени и безспорни данъчни задължения.