"Аз мога да променя позицията си до утре, ако моят глас е толкова златен, при две условия - незабавно увеличаване на заплатите на шофьорите на камиони с 20% и второ - всички трудови договори да бъдат ревизирани и държавата да се намеси, така че българските шофьори, които карат по пътищата на Европа, да не взимат минималната заплата, а да взимат реалните пари, които им се полагат. Така превозвачите ще трябва да платят малко повече данъци и осигуровки на държавата, но ще трябва да спазват закона, както го спазват всички граждани". Това каза пред БНР евродепутатът Николай Бареков.

Припомняме трима български евродепутати - Наджми Али, Светослав Малинов и Николай Бареков - не участваха във вчерашното гласуване в ЕП за това дали Пакетът "Макрон" да влезе в дневния ред на ЕП на редовната сесия в сряда.
Оказа се, че точно толкова гласове трябваха, за да падне предложението, което в крайна сметка беше прието с 156 гласа "за" срещу 154 - "против".

Трима евродепутати от България провалиха отхвърлянето на пакета "Мобилност"

Трима евродепутати от България провалиха отхвърлянето на пакета "Мобилност"

Николай Бареков съзнателно подкрепил плана "Мобилност"

Бареков коментира, че съзнателно не е гласувал. Той не разбира каква е българската позиция по пакета "Макрон".

"Коя е българската позиция по пакета "Мобилност"- на едрите превозвачи, които карат техните работници да работят на минимална работна заплата и без осигуровки, или на шофьорите - трудовите хора на България", попита той.

Според евродепутата гледната точка на шофьорите не е защитена, а те насила са карани да протестират в защита на работодателите им.

По-рано днес Бареков заяви, че мобилният пакет трябвало да мине, да бъде приет, така че с него да се натрият носовете на "българските транспортни босове".

Джамбазки: Провалихме се в най-важното гласуване

Джамбазки: Провалихме се в най-важното гласуване

Пакетът на Макрон за тираджиите на крачка да стане закон

Евродепутатът Неджми Али също говори пред общественото радио. Той вчера не е бил в Страсбург, защото имал лични проблеми.

"Имах купен билет и си го отмених заради лична причина - майка ми", обясни той.

Али коментира, че два от трите пакета предложения са били отхвърлени по време на заседание на комисията и не е било редно да бъдат входирани в пленарна зала.

По-рано днес третият български евродепутат, който не присъства на ключовото гласуване - Светослав Малинов, заяви, че е бил възпрепятстван на летището във Франкфурт на път за Страсбург. Имало срив в системите на летището, поради което закъсали и представителите от литовската делегация, които редом с българите не подкрепят текстовете от мобилния пакет.

Малинов закъсал на летището във Франкфурт

Малинов закъсал на летището във Франкфурт

Имало срив, на летището било пълно с евродепутати