Евродепутатът Светослав Малинов не успял да участва във вчерашното гласуване за Пакета "Макрон", защото закъсал на летището във Франкфурт.

Пред bTV евродепутатът заяви, че на летището е имало срив в диспечерската и компютърна система.

Трима евродепутати от България провалиха отхвърлянето на пакета "Мобилност"

Трима евродепутати от България провалиха отхвърлянето на пакета "Мобилност"

Николай Бареков съзнателно подкрепил плана "Мобилност"

Припомняме, Малинов и още двама български евродепутати - Наджми Али и Николай Бареков - не участваха във вчерашното гласуване в ЕП за това дали Пакетът "Макрон" да влезе в дневния ред на ЕП на редовната сесия в сряда. Оказа се така, че точно толкова трябваха, за да падне предложението, което в крайна сметка беше прието с 156 гласа "за" срещу 154 - "против".

Малинов беше категоричен, че в сряда ще присъства на сесията и ще гласува "против".

Росен Желязков за гласуването на пакета "Мобилност": Бесен съм от този резултат

Росен Желязков за гласуването на пакета "Мобилност": Бесен съм от този резултат

Загубихме нашия мач в последната минута

"Имам ясна позиция против пакета "Мобилност" още от 2014 година", отбеляза евродепутатът. По думите му няма зла умисъл в закъснението му. "Нито беше мое намерение, нито успях да го предвидя", посочи той.

"От 750 души 310 се оказаха в пленарната зала. Летището във Франкфурт беше пълно с колеги евродепутати. Цялата делегация от Литва закъсня. Имаше огромен проблем и всякакво гадаене е съвършено излишно", каза Малинов на въпрос дали гласовете на отсъстващите български евродепутати биха били решаващи при гласуването.

Той допълни, че в мобилния пакет са заложени вредни текстове, които целят да намалят конкурентоспособността на българските превозвачи.

Има гоели възможности за съпротива, уверява Малинов.

"Убеден съм, че на по-късен етап задължителното връщане на превозното средство в страната, където е регистрираната фирма, ще отпадне", подчерта Малинов.

Джамбазки: Провалихме се в най-важното гласуване

Джамбазки: Провалихме се в най-важното гласуване

Пакетът на Макрон за тираджиите на крачка да стане закон