От Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ), Евробет и "Националната лотария" излизат с позиция, разпространена и до медиите във връзка с внесения от Валери Симеонов проект за изменение на Закона за хазарта. Финансовият министър Владислав Горанов обяви публично принципно съгласие с предложенията, а Валери Симеонов обяви, че има подкрепата спортния министър Красен Кралев и на премиера Бойко Борисов.

"Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт.

Фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред, и грубото погазване на европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България.

Отговорността и последствията от тези действия няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на проекта, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци."

Припомняме, че за втори път Валери Симеонов излиза с подобна законодателна инициатива, като през юни 2018 г. внесе промени в хазартния закон, но тогава той не срещна одобрение.