Председателят на правната комисия в НС Радомир Чолаков е готов да вкара в дневния ред на комисията предложенията на левицата за промени в Наказателния кодекс, обявени по-рано днес от лидера на БСП Корнелия Нинова.

Очевидно това стана голям проблем, каза той и изтъкна, че трябвало да се намери някакъв начин проблемът да се реши. ГЕРБ ще подкрепи предложенията. Няма да дадат свои, за да не усложняват дискусията. ГЕРБ щели да подкрепят всякакви разумни предложения, независимо от кого идват.

За сериозна наказателна отговорност се обяви и съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов. Защо мигрантите минават през границата, попита той. За него проблемът с мигрантите е на границата с Турция и затова трябва да се провери как изглежда преградното съоръжение на турско-гръцката граница, откъдето просто не минават бежанци.

Трябва да се струпат полицейски сили на границата, смята Атанасов, който е убеден, че проблемът е в организационното състояние на МВР. Трябвало да се обучат още полицаи.

Оставките на професионалното ръководство на МВР не решавали проблемите. За да ги има тези пробойни, значи има корупционни схеми в самото вътрешно министерство, което покровителства тези канали, заяви още съпредседателят на ДБ.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов критикува държавната политика към бежанците. Държавната политика е ние тези хора да ги галим с перо, да ги гледаме, да ги храним и поим, изтъкна пред медиите той. Според нашия НК тези хора са престъпници, по думите му. Ако аз сега, без да искам премина границата, срещу мен веднага ще бъде образувано наказателно производство, аргументира се лидерът на "Възраждане".

Костадинов е възмутен, че законите важат за някои, а за други не,. Ако един закон не се прилага еднакво за всички, той не е никакъв закон, а облечен в законова форма произвол, отсече още Костадин Костадинов.

Нинова иска НС да придвижи промени в НК срещу мигрантите

Нинова иска НС да придвижи промени в НК срещу мигрантите

Държавата се е превърнала в "гангстерски филм" - гонки, стрелби, а хората в граничните райони живеят в страх