БСП трябва да има ясна политическа позиция за това, което тресе страната. Това смята социалистът Красимир Янков, който коментира ситуацията пред БНТ.

Демонстративното влизане на прокуратурата в президентството е изкарало гневните на управлението на Борисов хора на протест.

Най-големият проблем е корупцията на всички нива, отчете червеният депутат. Затова и столетницата внася вот на недоверие по тази тема. По мнението му парламентарната опозиция по парламентарни начини може да изобличи корупцията във властта.

Янков се притеснява да не би тази спонтанна реакция на хората да се употреби от задкулисието. Сякаш се правят опити да се овладеят тези настроения, опасява се социалистът. Кризата задълбочава напрежението в обществото, а хората не усещат, че държавата стои до тях. Трябва да се гради държавност, убеден е още Красимир Янков.

Борисов се опитва да оформи страх сред хората, по думите му по повод вчерашното изявление на премиера. Няма да се счупи държавата, Борисов счупи институциите, по думите на червения депутат. Един вот на недоверие можех да е успешен и без да събори кабинета.

Борисов: Протестирайте, но не проливайте кръв

Борисов: Протестирайте, но не проливайте кръв

"Предстоят ужасни месеци и години", категоричен е премиерът

За Янков БСП с вота трябвало да покаже, че властта толерира корупцията. Според него Бойко Борисов е на върха на корупционната пирамида. Той имал интерес администрацията, която генерира корупционни схеми, да се възпроизвежда.

Желанието на Иван Гешев да бъде народен обвинител се засилвала, по мнението му, а Янков очаквал работата на обвинението да бъде тиха и методична.

В БСП трябва промяна, категоричен е той. В партията бил важен идейният дебат. Липсата на такъв дебат сега раздирала партията. Най-подготвените най-отпред, категоричен е социалистът.

Янков иска левицата да е първа политическа сила. БСП трябва да си сътрудничи с останалите леви съидейни формации. Не трябва да гледаме БСП като лобита, като групи по интереси, настоя червеният депутат. Амбицията му е партията да е във властта.