Без сериозни инциденти приключи протестът на националисти срещу нелегалните мигранти, който се проведе вчера вечерта в столицата, съобщи "Труд".

Задържани са били 11 мигранти без документи и петима души преди началото и по време на протеста. Сред задържаните има и непълнолетни. Един от арестуваните е счупил с камък прозорец на сграда, покрай която са преминали демонстрантите. Открити са наркотици, ножове и други забранени предмети. 

Демонстрацията премина при засилено полицейско присъствие. Стотици взеха участие в шествието от "Света Неделя" до "Лъвов мост". 

"Нашата цел е да изчистим района на Лъвов мост. Това е симптом", обяви Благовест Асенов от "Национална съпротива". По мнението му нелегалните мигранти имали собствена администрация, която им дава документи. Асенов смята още, че това, което се случва на Лъвов мост ще зарази цяла България.

 

Има политически чадър над този район, категоричен е Благовест Асенов. Хиляди жалби имало срещу мигрантите закононарушители, но полицията не обръщала внимание.

Няма държава, недоволен е Асенов. Според него наркодилърите работят с мигрантите, а заедно с дирекция "Миграция" Мишо Арабина издавал документи на бежанците. Нееднократно Асенов в посочвал къде са хостелите, където се крият мигрантите, където има проститутки и травестити.

Полицаите му казвали, че знаят, но нямало какво да направят.

Пореден протест се проведе и в Ямбол срещу изграждането на бежански център в елховското село Бояново. Според официалната информация, центърът ще е от затворен тип и в него временно ще бъдат настанявани не повече от 300 мигранти, предаде БНР.