Днешният парламентарен контрол приключи предсрочно заради отстъствие на министър и на депутат. След като мина отговорът на спортният министър Свилен Нейков, дойде ред на колегата му Мирослав Найденов, към когото имаше 16 въпроса.

Те касаеха политиката на Министерството на земеделието и храните за либерализация на пазара на тютюни; за обезщетяване на собственици на засети земеделски земи, както и за усвояване на средства по Програмата за развитие на селските райони.

Питания към Найденов иамше и за договорите, подписани от Калина Илиева и за кадровата политика в Държавен фонд "Земеделие". Найденов обаче не дойде заради ангажименти.

В началото на контрола БСП депутатът Антон Кутев изрази възмущението си, че негово питане към земеделския министър Найденов чака вече два месеца, тъй като министърът „бил прикриван" по време на петъчните заседания на парламента.
Други депутати също се оплакаха, че важни въпроси към шефа на земеделското ведомство отлежават.

Следващият по ред министър след него беше Маргарита Попова, която бе в пленарна зала. Тя трябваше да отговаря на питане на Михаил Миков от БСП относно кандидатура на България за съдия в Общия съд на Европейския съюз. Червеният депутат обаче не дочака реда си. Затова председателят на парламента Цецка Цачева закри преди 14.00 часа днешния парламентарен контрол.