Изборното законодателство буквално се пренаписа фундаментално за една нощ. Това коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков за днешното провалено заседание. Това е и един от мотивите на партията да не подкрепи дневния ред.

Не може да се поставя под риск целият изборен процес. Промените, приети вчера от правна комисия, по мнението му, поставят под риск нормалното протичане на изборите.

ГЕРБ: Изборният кодекс ще бъде приет за една нощ

ГЕРБ: Изборният кодекс ще бъде приет за една нощ

Радомир Чолаков се опасява, че се залагат големи мини под избирателния процес

За първи път от 30 години поставят под въпрос легитимността на изборите, притеснен е Биков. Той се опасява, че ще се влезе в криза на демократичното управление. Това би било престъпление към цялото българско общество, според ГЕРБ. Това Народно събрание няма потенциал да състави правителство. Виждаме безпомощност, изтъкна Тома Биков. Тази патова ситуация ще бъде платена от всички хора, а Румен Радев бил виновен за политическата криза.

Актуализация на бюджета няма как да се прави от правителството в оставка, както каза Биков. Българската система предполагала коалиционност. Третият мандат трябва да отиде в "Демократична България" според него.

Депутатите не се разбраха за дневния ред
Обновена

Депутатите не се разбраха за дневния ред

Безпрецедентна ситуация в парламента