Битият координатор на Атака Георги Георгиев разказа в сутрешното предаване на Нова телевизия как, както  си ходел със своите проблеми, бил свален на земята с един, два удара.

Той уточни, че събирал подписи за кандидатите за президент и вицепрезидент на Атака до обяд на злополучния ден, след това се прибрал за малко, след което излязъл отново на среща.

На въпрос на водещия Коритаров дали нападателите са викали нещо, Георгиев обясни, че двамата души, препречили пътя му между блоковете, без обяснения го свалили на земята.

Георгиев поясни, че не може категорично да твърди, че побоят е свързан с дейността му като координатор на Атака. Той добави, че и преди е имало стълкновения, но те са били по конкретен повод, когато събирал подписи срещу пеенето на ходжата от минарето на джамията в центъра на София.

По повод коментара на вътрешния министър Румен Петков, че е спорен побоят над активиста на Атака, Георгиев прикани министъра "да дойде да му оправи зъбите", от които след побоя два са счупени, а други "два са на път".
 "Може и сътресението ми да оправи, ако се окаже, че е имало такова," добави активистът, уточнявайки, че в момента се гледат съдебните експертизи.

Коритаров шеговито коментира, че имайки предвид работата на Румен Петков като министър, не е ясно какъв ще е като зъботехник.

Водещият се позова на публикация във вестник "Дневник", според която в деня на инцидента побоят отсъствал от сводката на МВР.

От друга страна обаче Коритаров изложи и публикация във вестник "Стандарт", според която побоят над активиста е станал заради разкъсано куче.
Докато разхождал кучето си от порода Немска овчарка, Георгиев минал покрай майка с количка и шарпей. Той насъскал кучето си и то разкъсало малкия домашен любимец.

"Това са глупости. Естествено, че не съм насъсквал кучето си. Тези дни бях много зает и жена ми разхождаше немската овчарка, но ако е имало такъв инцидент, тя щеше да ми каже," обясни Георгиев.