„Дянковците оглозгаха касата, съсипаха бизнеса, принудиха ни да ходим до Турция, за да си купуваме лекарства, а гражданите станаха донори на политическите партии - това е тази България. Искаме друго отношение".

С тези думи председателят на ПП „Другата България" Божидар Томалевски обяви амбициите си за властта по време на специална пресконференция.

Николай Говедаров от граждански форум „Промяна" и лидерът на сдружение „Освобождение" Ивайло Франц бяха другите основни фигури, подкрепящи идеята за „друга" България и които застават зад новата коалиция за изборите на 12 май.

Според Франц именно „Освобождение" е било първото движение на протестиращите, което ясно е заявило амбициите си да продължи тяхното дело и да го пренесе на друго ниво, като влезе във властта. „Ние сме мост за участието на протестиращите граждани в управлението чрез „Другата България", сигурен е Франц.

От новата коалиция изтъкнаха, че са събрали 11 000 подписа за регистрацията си в ЦИК, но съобщиха, че са имали сериозни трудности, тъй като по техните думи „в определени общини хората са се страхували да се подпишат, за да не бъдат уволнени от работа". Ивайло Франц не пожела да спомене конкретни имена на заплашвани хора или общини, в които това се е случвало.

„Битката няма да бъде лесна. Ще се борим с големите бюджети, с подслушването, но ще се борим с всички сили за друга България", обеща Томалевски.

Според него „политическата олигархия" у нас е допуснала „Фидоски, Дянковци и Трайчовци" да определят съдбата на хората и в крайна сметка ги е изкарала на улиците от мизерия.

„ГЕРБ са узурпатори, вече са напечатали бюлетините и ще манипулират здраво, както го направиха на последните избори. Предстои война с всякакви неугледни средства. Тази шайка негодници задушава българския народ", добави Франц.

Той се спря и на начина, по който според него бившите управляващи „отвличат протеста и го водят в друга посока", като даде за пример за учреденото „Движение Орлов мост" в „Арена Армеец" от близкия до бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров председател на Националното движение на студентските съвети (НПСС) Ангел Георгиев.

От "Другата България" не споделиха своята конкретна платформа за справяне с проблемите на българите, но все пак обещаха съвсем скоро отново да се срещнат с медиите, за да го направят.