Бившият кмет на Банско Георги Икономов, който вече е част от партия "Републиканци за България" остава в местния общински съвет като независим съветник. Това каза Икономов на редовна сесия на Общинския съвет в Банско, съобщи БНР.

Георги Икономов беше водач на листата на партия ГЕРБ и кандидат за трети мандат като кмет на Банско на изборите миналата година. След като бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов създаде собствен политически проект, Икономов се включи в него.

От местната организация на ГЕРБ излязоха с декларация, в която настояваха той да напусне местния законодателен орган.

На сесията Икономов обяви, че остава в местния парламент като независим съветник. Едва днес останалите петима съветници от ГЕРБ се регистрираха като група в Общинския съвет.

Община Банско придоби безвъзмездно собствеността върху топлоцентралата в града. Това стана след тежки преговори с банката, към която бившият собственик имаше непокрити задължения в размер на над 4 милиона лева. Предприятието, което произвежда топлоенергия от дървен чипс, осигурява отополението на всички училища, детски градини, общински, социални и културни институции, както и частни сгради.