ГЕРБ-Банско призова Георги Икономов незабавно да подаде оставка като общински съветник.

Причината е, че той самият е подал заявление за напускане на партията, за да се присъедини към политическия проект на Цветан Цветанов - "Републиканци за България".

"Г-н Икономов трябва да извърви докрай пътя на честта и да се оттегли и като общински съветник в местния парламент", посочва се в позиция на местната структура на ГЕРБ.

Те напомнят, че Икономов в момента е общински съветник единствено защото е бил водач на партийната листа на ГЕРБ на последните местни избори, а не заради преференциален вот за него като личност.

Цветанов очаква членове на ГЕРБ в партията си, хората искат оставка на Борисов

Цветанов очаква членове на ГЕРБ в партията си, хората искат оставка на Борисов

Според Джема Грозданова предсрочни избори са нужни

Като бивш кмет на Банско, той е задължен пред своите съграждани и избиратели да поеме отговорност за промяната в своята партийна принадлежност, посочва се още в становището.

Според ГЕРБ-Банско в противен случай отказът му би могъл да се тълкува като подмяна на вота на гражданите и отхвърляне на високия морален стандарт в политиката, който Икономов е спазвал до момента.

Те подчертават, че Икономов има право да се присъединява към други проекти и да заема позиции, различни от тези на ГЕРБ. Те обаче нямало да допуснат демократичният избор на хората в Банско да бъде потъпкан.

По тази причина настояват за незабавната оставка на Георги Икономов като общински съветник, като му благодарят за всеотдайната работа през годините за Банско и ГЕРБ и му пожелават успех в новите му политически начинания.

Цветан Цветанов иска партията му "Републиканци за България" като отбор

Цветан Цветанов иска партията му "Републиканци за България" като отбор

Обединение за защита на единствения възможен път за развитие - евроатлантическият