Бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев се намеси в скандала "Куйович" и задочния спор между ген. Атанасов и настоящия МВР шеф Румен Петков.

По телефона Бонев заяви в ефира на БНТ - по случая Куйович депутатът от ДСБ Атанас Атанасов лъже.
Той използва политическа атака и то изпреварваща. Прави се, че не знае какви правомощия е имал през 1997 г.,
каза Бонев.

По думите на Бонев именно Атанасов е човекът, който е казал „Здравей" на Куйович в България.

В отговор Атанасов, който бе гост в студиото на БНТ, заяви, че именно той е изготвил доклада по случая Куйович, който е причина Бонев вече да не е в политиката.
Това е мотивът му да се включи. Той неведнъж е подпомагал БСП. Подпомогна Първанов да стане президент, сега подкрепя Петков
, коментира Атанасов.

В периода 1997-2001 г. са създавани максимални условия за комфорт на лидери на организирани престъпни групи. Още...

                Румен Петков

Днес има заседание на комисията Куйович, чиито член съм и аз. Ще настоявам да изискаме оригиналните документи от паспортна служба и да видим кой се е подписал. Аз не прехвърлям отговорността на колегите от МВР, посочи още бившият шеф на контраразузнаването.

По-важно е да се изясни кой издава паспортите на Куйович и кой покровителства производството на синтетична дрога в България, каза още Атанасов.

Той коментира и атаките на вътрешния министър Румен Петков, който в неделя го обвини за липсата на действия като директор на НСС.
Според вътрешният министър през периода 1997-2001 г. не се работило срещу организираната престъпност.

„Румен Петков се опитва да отклони общественото внимание от себе си по въпроси, които аз му зададох", заяви Атанасов.

Факт е, че съм бил подслушван. В неделя сутринта с Димитър Бъчваров пътувахме с парламентарен автобус до Русе.
В 9.40 часа се обади Иван Костов. Исках да започнем подписка за анкетна комисия да направи проверка за това кой плати пътуването на министрите до Монако.

В същия момент Румен Петков направи този ход, категоричен е Атанасов, като визира именно твърденията на вътрешният министър, че в периодда 1997-2001 г. службите са знаели за Куйович, но той се придвижвал необезпокояван.

Атансов изказа подозренията си, че е разговорът му с лидера на ДСБ е бил подслушан и в отговор е дошла атаката на вътрешния министър.

"Не вярвам на случайности. Румен Петков е човек, за когото правилата не важат. Едва ли някой ден ще стане ясно какво се е случило точно, но аз имам подозрения, защото как иначе да си го обясня", каза още Атанасов.