Кметството на малкия германски град Гагенау е получило бомбена заплаха, обявиха местните власти, ден след като блокираха предизборна проява на турския правосъден министър пред местната турска общност във връзка с референдума за увеличаването на правомощията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който ще се проведе през април, съобщава "Франс прес".

"Ние получихме бомбена заплаха по телефона около 7:30 часа сутринта", разкри Дитер Шпанагел, който е част от управата на югозападното германско градче, допълвайки: "Обадилият се обяви като причина отмяната на събитието с турския правосъден министър."

Германски град блокира предизборно събитие на турски министър
Обновена

Германски град блокира предизборно събитие на турски министър

Заради публичния натиск

Разследващите са претърсили сградата на кметството, която е била евакуирана, уточни кметът Михаел Пфайфер, като процесът е отнел няколко часа.

Градът с около 30 хил. жители в четвъртък отказа разрешение за провеждането на предизборна среща с турския правосъден министър Бекир Боздаг. Като мотив беше изтъкнато, че определеното място за събитието няма достатъчно капацитет да събере очакваната тълпа.

Решението беше посрещнато с гневна реакция от Анкара, като Боздаг отказа да се срещне с германския си колега Хайко Маас, с когото трябваше да се видят по време на посещението му в Германия.

Германия да се научи как да се държи, "изсъска" Турция

Германия да се научи как да се държи, "изсъска" Турция

Германия показвала двойни стандарти