Борислав Муеров е новият директор на полицията в област Габрово, съобщи Дарик радио.
Професионалният му опит е натрупан в СДВР - охранителна полиция.

Тази вечер той бе представен на кмета на Габрово и на екипа, който ще ръководи от министър Младен Маринов.

Габровци го видяха на срещата в Община Габрово преди два дни, когато той беше до кмета Таня Христова и зам.-директора Петков.

Министърът обоснова назначението с нуждата от по-активна работа на охранителната полиция, както и със служителите, които работят на терен, в малките населени места. От Муеров се очаква да подобри комуникацията с местната власт и гражданите.

Засиленото полицейско присъствие в Габрово остава

Засиленото полицейско присъствие в Габрово остава

Без ексцесии, но с 10 задържани завърши най-масовият протест

Младен Маринов заяви, че Борислав Муеров ще се справи, тъй като работата му в столицата е била в много сложна обстановка. Силите на реда ще се оттеглят от Габрово, когато има сигурност, че напрежението е стихнало.

"За нас е по-важно, че направихме първите контакти с протестиращите. Това са добри сигнали, че трябва да се седне на масата и да се изговори всичко и да се вземат адекватни мерки, за да не оставим нещо да тлее, да тлее и да доведе до същата ситуация. Най-важното е да има граждански мир и добра комуникация. Има ли ненавременни действия на институциите, винаги се стига до социални напрежения." - коментира още Министър Маринов..

"Бърза и адекватна реакция към всеки един случай и нулева толерантност към извършителите на престъпления. Зад тези действия на полицията очаквам да застане цялата общественост." - каза още той.