В присъствието на премиера Бойко Борисов беше подписан Протокол за размяна на ратификационните документи, с които влиза в сила договор за добросъседство и сътрудничество между Република Македония и България от външните министри Екатерина Захариева и Никола Георгиев.

След подписването премиерът Борисов изпрати специални поздрави на македонския премиер Зоран Заев и заяви, че оттук нататък предстои много практическа работа между двете страни.

Парламентът ратифицира Договора с Македония

Парламентът ратифицира Договора с Македония

Депутатите единодушно подкрепиха договора

Той отбеляза, че и ЕБВР е поканила премиерите на Западните Балкани в Лондон и всички чакат да финансират проекти на Балканите - магистралите, ЖП линии и дигиталната инфраструктура. Ще има финансиране и от Световната банка и ЕИБ.

"Ако Скопие и Атина бъдат така храбри и намерят изход в спора за името, нещата ще се развият за месеци. Така че стискам палци, България ще бъде конструктивна. Взимането на това решение е важно", категоричен беше Борисов.

Външният министър Екатерина Захариева заяви, че с подписването на Договора за сътрудничество има вече видими резултати. Има 11% ръст на стокообмена с Македония и 10% ръст на туристите. Предстои формирането на междуведомствената комисия

"Показахме, че можем да решаваме проблемите на Балканите сами", заяви Захариева.

Борисов натърти на министрите за е-управлението

Борисов натърти на министрите за е-управлението

Горанов предлага в "Информационно обслужване" да има мобилно IT звено

Македонският външен министър Никола Димитров заяви, че имаме много общи интереси. "Благодарни сме, че успяхте, благодарение на премиера Борисов страната ни да имат шанс за Европа", добави той.