Асен Василев и Кирил Петков чрез посредници изсмукаха от държавата стотици милиони при действащ договор за доставки на газ с "Газпром". Това заяви в Кюстендил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод енергийната криза в страната.

"Шест месеца по толкова много пари - близо 150 милиона на месец, откраднаха чрез посредници. Колегите от "Демократична България", които са честни хора, се подведоха и започнаха да правят протести, за да не се върне "Газпром". "Спонтанни" протести и затова се провалиха. А Асен Василев много хитро вчера се възползва, като каза: "Какво лошо има в това "Газпром" да ни даде газ", коментира Борисов.

По негови думи неслучайно вчера Василев обявил, че имали "идеологически противоречия" с ДБ.

Борисов: Колкото и да се мразим с Радев, правителството му не заслужава това

Борисов: Колкото и да се мразим с Радев, правителството му не заслужава това

ГЕРБ има екип, който да свали цените в цяла Европа

Той предупреди, че ако и този път българите са наивни, и Господ няма да ги спаси.

Борисов подчерта, че в ГЕРБ са категорично за 100% диверсификация от "Газпром". Според него има сто начина да се докара синьо гориво, а не държавата да продължава да налива милиарди за посредници.

"Ако махнат Кирил и Асен, ПП стават много приятна партия и може да се коалираме, ако ДБ махнат някого и БСП махнат някого, ние сме се махнали, година и половина не управляваме, но къде са парите?", запита Борисов.

Делян Добрев: С 200 млн. евро сме ощетени от покупката на руски газ чрез посредници

Делян Добрев: С 200 млн. евро сме ощетени от покупката на руски газ чрез посредници

В България не е пристигнала нито една молекула американски газ