Все още не е взето решение дали "Продължаваме промяната" ще се яви заедно с "Демократична България" заедно на изборите. Това ще ясно утре или във вторник тази седмица. Това заяви съпредседателят на ПП и бивш финансов министър Асен Василев в интервю за БНР. Припомняме, че такива предложения бяха направени още преди официалното разпускане на 47-то Народно събрание, по времето когато БСП все още водеше разговори за съставяне на правителство с третия мандат.

Асен Василев обоснова дългото мислене с анализ за постигане на целта - след изборите да се сформира мнозинство, което ясна да заяви, че няма да работи с Бойко Борисов и че ще спре всички кражби". Въпросът е как тази цел може най-добре да се постигне", заяви Василев, обяснявайки, че партиите трябва да се изчистят от хора с корупционен интерес.

Василев заяви, че ако ИТН влязат в парламента, ПП няма да се коалира с тях.

Кирил Петков: Алармистки изказвания за хаос и разруха не помагат

Кирил Петков: Алармистки изказвания за хаос и разруха не помагат

Не иска да влиза в спор със служебния кабинет, който е тук за два месеца

Асен Василев посочи момента на охлаждане на отношенията между ПП и президента Румен Радев, макар и да подчерта, че никога не са били формирани като партията на президента. Тези моменти са смяната на Николай Павлов като директор на "Булгаргаз" и отнетия допуск до класифицирана информация на Сотир Цацаров.

"Тогава започна охлаждане в отношенията ни и те станаха стриктно институционални", посочи Асен Василев.

Той насърчи служебния кабинет - ако види нещо нередно, да го коригира.

"Мисълта за българските граждани и прагматичният подход минават над идеологическите проблеми", посочи още Василев и обясни, че ПП не е дясна партия, а по-скоро центристка що се отнася до това как да се разходват средствата на страната.

По темата за природния газ Асен Василев подчерта, че правителството не се е отказвало от договора с "Газпром" по правилата, по които е бил сключен:

"С "Газпром" продължаваме да имаме договор и всеки ден сме изпращали заявка за получаване на количества. Няма един договор в Европа, по който "Газпром Експорт" да си изпълнява задълженията", обясни Василев.

Той увери, че природен газ зимата ще има.

Асен Василев отрече да получаваме руски газ чрез посредници

Асен Василев отрече да получаваме руски газ чрез посредници

Заварихме азерския газ на 30%, в момента получаваме пълния обем азерски газ