Трите партии в "Демократична България" - ДСБ, "Да, България", "Зелено движение" ще проведат национални форуми, на които ще обсъдят участието си на изборите през октомври. Вече се провеждат дискусии - намерението е да се явят заедно и да се водят и разговори с "Продължаваме промяната". Това коментира пред бТВ Борислав Сандов, вече бивш вицепремиер и министър на околната среда и водите.

"Ще се търси подкрепа и от други партии и широко гражданско общество", уточни той. Важно е да се продължи партньорството с ПП, смята Сандов.

Той не вярва, че ДБ няма да влезе в бъдещ парламент, а напротив - ще възстановява гласове.

анкета

Как бихте гласували днес?

Виж резултати

Продължаваме промяната 27.1%

ГЕРБ/СДС 26.8%

ДПС 1.4%

БСП 6.5%

Има такъв народ 3.6%

Демократична България 8.3%

Възраждане 12.3%

Български възход 6.6%

ВМРО 1.4%

Други 6.1%

Борислав Сандов оцени Росица Благова, която ще заеме поста му в служебния кабинет - "като добър експерт в МОСВ". Сандов няма притеснения от ревизия. По думите му Румен Радев е назначил министри с експертност, а не с политическо говорене и има хора от БСП, по-скоро от опозицията, както и министър от ПП, което значи, че президентът "може да е решил да подаде ръка".

Борислав Сандов обясни защо вчера премиерът Кирил Петков е уволнил зам.-министри. По думите му е имало предложение с право на избор, да бъдат предсрочно освободени или служебният кабинет да ги освободи. "Някои са освободени преди това, други - не. Очаква се, че някои ще запазят позициите си като зам.-министри", посочи той.