Няма смисъл да правим алармистки изказвания по отношение на служебното правителство, защото това не помага на хората да вземат истинските решения, които трябва да вземат на 2 октомври. Това заяви бившият премиер Кирил Петков пред журналисти.

"Да влизаме в дискусии и риторики с едно правителство, което ще е тук за два месеца, даже вече месец и половина - няма смисъл", посочи той.

Във връзка с четиримата народни представители, които не достигнаха, за да бъде преодолян инициирания от ГЕРБ вот на недоверие срещу кабинета му, Петков коментира: "Миналия път не ни достигнаха 4 депутати, за да имаме 121 независими депутати. Този път трябва да имаме 4 депутати от другата страна - от хората, които могат да взимат сами решения, без задкулисие."

Той беше категоричен, че коалицията с ГЕРБ е невъзможна, докато Бойко Борисов е начело на партията.

Борисов: Колкото и да се мразим с Радев, правителството му не заслужава това

Борисов: Колкото и да се мразим с Радев, правителството му не заслужава това

ГЕРБ има екип, който да свали цените в цяла Европа

"Би било много по-ценно да се говори другите политически партии дали са готови да бъдат толкова твърди като нас и да видим какви са политиките на тези политически партии, могат да са отговорни за позициите, които взимат", отбеляза Кирил Петков.

Той посочи, че по тази причина от ПП ще бъдат в коалиция с ДБ след изборите, но остава въпросът в какъв формат да се явят на вота на 2 октомври, така че да имат най-голям шанс да съберат 121 народни представители.

ПП обжалва решение на ЦИК за председатели и секретари на районни избирателни комисии

ПП обжалва решение на ЦИК за председатели и секретари на районни избирателни комисии

Централната избирателна комисия масово отказвала да избере представители на партията

Във връзка с липсата на представители на "Продължаваме промяната" в ръководствата на районните избирателни комисии за вота на 2 октомври, Петков заяви: "Поредното безумие, което - най голямата политическа партия няма правилното представителство, но това го очаквахме."

Бившият премиер каза още, че в последните 30 дни има над 3 500 статии срещу ПП. Той определи това като индустрия, която работи постоянно за очернянето на правителството му.