Лидерът на ДСБ Радан Кънев изрази недоволството си, че заради затварянето на парламента няма да се гледа техният законопроект, с който се разрешават повече секции в чужбина.

На брифинг той определи днешното заседание на Народното събрание като скандално. Трябвало да се гледа и предложението да се създаде комисия за АЕЦ „Белене”.

Днешното решение на парламента е крайна политическа безотговорност, коментира Кънев. Той настоява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да си свика депутатите на работа. Министерският съвет може да свика извънредно заседание. Министър-председателят да си дисциплинира депутатите, настоя Радан Кънев. 

Парламентът трябва да отговори на нуждите на българите в чужбина да могат да гласуват и да се разбере истината за втората атомна централа. Премиерът Бойко Борисов ще трябва да изпълни своето обещание - да подаде оставка, защото кандидатът му за президент Цецка Цачева нямала да е първа, смята още Радан Кънев. 

Попитан дали това решение за по-дълга почивка е възникнало спонтанно, тъмносиният водач каза: „Народната милиция е имала по-често спонтанни решения, отколкото ГЕРБ”.