Парламентът излезе във ваканция още от днес. Депутатите решиха да се надцакват за ваканцията преди изборите и затова решиха още от днес да почиват.

По този начин страната остава близо месец без парламент

Вероятна причина са и мъките, с които в последно време Народното събрание събира кворум, за да работи.

Припомняме, и в началото на днешния пленарен ден те не успяха да съберат кворум и се наложи да почиват 30 минути в опит да се съберат. От втория път успяха да съберат кворум и дори се поздравиха с аплаузи, че са дошли на работа. 

Страх затвори парламента, бесни в БСП

Страх затвори парламента, бесни в БСП

Започват подписка за свикване на заседание

Предложението за дългата почивка дойде от Николай Александров от „Атака”. Не искал по време на кампанията парламентът да се използва за политическа трибуна и агитация.

По първоначална идея законодателният орган трябваше да не работи две седмици преди изборите.

Червеният депутат Жельо Бойчев обаче настоя законодателят да продължи с работата си и да не почива. Имало много работа за вършене.

По време на почивката комисиите в Народното събрание ще заседават.

Затварят парламента, за да не се ползва за предизборни кампании

Затварят парламента, за да не се ползва за предизборни кампании

Служебните коли не трябвало да се ползват за командировки

В кулоарите на парламента Димитър Главчев подчерта, че нищо друго не му оставало, освен да приеме решението на пленарна зала. Нищо друго не ни остава, освен да прилагаме правилника за организация и дейността на Народното събрание, каза той.

Нямало да се забави работата на законотворците. Главчев се закани да се компенсира липсата на заседания. Законодателната дейност не била забавена. И депутатските питания към министрите били на привършване.

Според Главчев предложението на националистите за ваканцията било неочаквано.

За мен е изненадваща такава голяма подкрепа, сподели той. Явно депутатите искали да се работи нормално.

БСП светкавично събраха подписи за свикване заседание на парламента

БСП светкавично събраха подписи за свикване заседание на парламента

Искат да бъде свикано в петък

От думите на Димитър Главчев стана ясно, че ще има извънредни заседания. В почивката няма да се ползват служебни автомобили от депутатите.

Ваканцията ще е до 4 ноември. Следващото заседание ще е на 9 ноември. Самият Главчев не гласувал това решение.

ГЕРБ са в ситуация на политически нокдаун, обяви ДПС и поиска предсрочни избори

ГЕРБ са в ситуация на политически нокдаун, обяви ДПС и поиска предсрочни избори

Поведението на герберите било паническо

Как се стигна до днешната изненадваща развръзка, скочиха червените срещу предложението законодателят да почива. Истинският аргумент Народното събрание да не работи по време на кампанията е, че ви е страх от опозицията, заяви от парламентарната трибуна Жельо Бойчев.

Според него управляващите изпитвали трудности да съберат кворум и затова искали Народното събрание да почива. Страх ги било от неудобните въпроси, които им готвели червените. По мнението на депутата се поставяло под риск разглеждането на бюджета.

Трябва да бъде разпуснат и Министерският съвет, ако аргументът e, че Народното събрание ще се превърне в предизборна арена, предложи Бойчев.

За пореден път БСП превърна Народното събрание в цирк, скочи герберът Георг Георгиев. По мнението му червените имали финансови проблеми и затова искали да ползват ресурсите на парламента, за да си направят кампанията по-евтино.

Борисов да свика депутатите си и да ги дисциплинира, настоява Радан Кънев

Борисов да свика депутатите си и да ги дисциплинира, настоява Радан Кънев

Определи днешното заседание на НС като скандално

По-добре Народното събрание да не работи, а не да се имитира дейност и да се прави кампания, смята и патриотът Валери Симеонов. „С удоволствие гласувах „за“. С огромно удовлетворение, защото за мен е непочтено да продължава по този начин да се имитира работа на Народното събрание.

„Час и половина само общи приказки и предизборни лозунги вдигаме”, смята той. По-добре да не бъдем лицемери и двулични към обществото и към народа, настоя патриотът.