ДПС също реагираха на създалата се в парламента ситуация. Това бил поредният гаф на управляващите, според Мустафа Карадайъ.

ГЕРБ се крият от политическите дебати, коментира той пред журналисти в Народното събрание във връзка с решението за почти едномесечна предизборна ваканция. Парламентът се лишавал от възможността да упражни контрол върху властта. Ситуацията прилича на необявено извънредно положение, подчерта лидерът на ДПС.

Поведението на герберите било паническо. Те са в ситуация на политически нокдаун. Техните изявления ги разбираме като това, че за тях Народното събрание е цирк, където те си играят на криеница, недоволен е Карадайъ. Все някой друг им е виновен, коментира той.

Според ДПС случващото се в Народното събрание пряко рефлектирало върху живота на българските граждани. Вкупом съгрешиха и вкупом станаха излишни, констатира Мустафа Карадайъ.

Той предлага да се събере подписка за разпускане на парламента. ДПС ще се подпишат в инициативата на левицата за извънредно заседание. Предлагат и дневен ред - разпускане на Народното събрание и свикване на предсрочни избори.

Има нужда от обединение, смята още лидерът на ДПС. Това обединение трябвало да е за честни избори и да не се подменя вотът на гражданите. Бихме подкрепили обявяването на датата на предсрочни избори, обяви Карадайъ.