Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази на брифинг в Народното събрание недоволството си от ставащото в парламента. Страх и опит да се заглуши гласът на опозицията, видя тя в решението за депутатска ваканция от днес.

Имало страх от вота на недоверие, който готви опозицията. Имало страх и от искането енергийния министър Теменужка Петкова да дойде в зала. Имало страх от споразумението за заселване на бежанци. Имало страх да се обясни защо няма „Южен поток”, а има „Турски поток”.

Депутатите се пуснаха във ваканция
Обновена

Депутатите се пуснаха във ваканция

Решиха да започне от днес

Тази работа няма да стане така, закани Нинова. Социалистите започват подписка сред другите партии за свикване на заседание на законодателя. Такава разпоредба има в правилника. Такова чудо е нямало досега, недоволна е Корнелия Нинова. Само защото имало избори не трябвало да се мълчи.

Оказва се, че падането на визите за Канада щяло да унищожи земеделието ни. Червените искали да де разясни в зала този въпрос. Все още сме парламентарна република, поясни лидерът на социалистите. Никъде няма такова нещо по света, недоволна е Нинова. Позицията ни е принципна, категорична е тя.

Социалистката подчерта, че въпреки че депутатите няма да работят, ще получават заплати. Защо не го кажат на миньорите в Бобов дол, ядоса се социалистката. По думите й тези хора работели, а не получавали заплати, а депутатите щели да лежат и да вземат заплата.