АБВ се чуди имаме ли външна политика и кой я провежда. На брифинг в Народното събрание азбукарите изразиха мнението си, че във външен план сме натрупали редица гафове.

Те са недоволни от изказвания на Едвин Сугарев за президентските избори у нас, в САЩ и Молдова. С изявленията си Сугарев петнял името на страната, разединявал нацията и влошавал отношенията ни с Русия и Щатите.

АБВ имат забележки и към работата на посланика ни в Турция Надежда Нейнски. Тя не присъствала на срещата на премиера Бойко Борисов и президента Реджеп Ердоган. Нейнски имала и доста фриволни изказвания.

Азбукарите са недоволни от изказването на Ердоган, с които оспорва Лозанския мирен договор. От АБВ са недоволни също от липсата на реакция от страна на държавата. Те настояват премиерът Бойко Борисов да уволни външния министър Даниел Митов.

Азбукарите са недоволни от посланическите назначения в 12 без 5. Правели се политически назначения, за което вина имал и президентът Росен Плевнелиев. Хората на Първанов изразяват недоволството си и от проекта на група депутати за обявяване на комунистическия режим за престъпен.