ГЕРБ няма да се коалира с БСП, бе категоричен в изказване пред журналисти в Петрич лидерът Бойко Борисов, цитиран от БНР.

"Аз ето днес декларирам - ние няма да се коалираме с БСП. Същата декларация обаче да направят Кирил, Асен и Христо Иванов. И ще видите колко са лицемерни, защото ако им стигат с БСП, те пак ще направят коалиция. С една дума, когато говорят за нас и за ДПС или за "Възраждане" - това е лошо, но ако е с тях - е добро. Така ли излиза", коментира той.

По думите на Борисов има огромен риск държавата да потъне в тотална криза след местните избори заради силните разделителни линии в общинските съвети.

ДПС без митове и герои отива на избори с амбиция да управлява след 2 април

ДПС без митове и герои отива на избори с амбиция да управлява след 2 април

И без "аз, добрия, свети Георги, който ще победи ламята, ще победи дявола

БНТ цитира коментар на лидера на ГЕРБ за служебното правителство на Гълъб Донев. "Гълъб Донев е изключително прагматичен, умерен, дисциплиниран и си върши работата. Има двама-трима министри, единия го махнаха вече, които не се справят видно, но като цяло върви. Всички така, както разсъждават, на тези избори - ако стане. За другите - важно е, ако някъде направим кмет. По-нататък: ние си вървим реално към президентска република. Ние си имаме президентска република в момента - и народът ще свикне с това", заяви Борисов.

Донев 2 започва със съзвучие в културата и организация на вота през април

Донев 2 започва със съзвучие в културата и организация на вота през април

Премиерът разпореди МВР и Министерството на електронното управление да се захващат с изборите

Според него е грешка, че много от партиите мислят, че 49-ото Народно събрание няма да излъчи правителство и вече говорят за местните избори. След изборите би разговарял с всички без БСП. Борисов каза още, че партията му няма да реагира добре да се водят преговори за коалиционно управление с БСП и ДПС. Той смята също, че след предсрочните парламентарни избори "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" ще останат в изолация.

"Възраждане" не искат парцел, а цялата власт

"Възраждане" не искат парцел, а цялата власт

Партията ще има кандидати за кметове на местните избори, включително и за София