Образователната инфраструктура подпомага за много години напред и икономическият растеж и развитието на държавата. Това каза премиерът Бойко Борисов след като кметове на населени места получиха 624 млн. лв. по ОП "Региони в растеж" за ремонт на училища, детски градини, университети. Премиерът апелира за прозрачни обществени поръчки.

Борисов каза още , че очаква БВП - да достигне ръст от 4% до края на годината. "Възложил съм и за армията и полицията да ми направят разчети, какво бихме могли допълнително в новия бюджет да направим, защото те бдят за нашата сигурност", каза още Борисов.

По повод Световния ден на мира, Борисов заяви: "Това дрънкане на оръжие в света е голям риск. От едната страна американски кораби правят учение - от другата китайски и руски - а в средата изстрелват балистични ракети трудно мога да бъда спокоен", заяви Борисов.

Кметове благодарят на Борисов за 624 млн. лв. за образование

Кметове благодарят на Борисов за 624 млн. лв. за образование

Българинът на две места свежда глава от уважение - в църквата и в училищата, изтъква премиерът

Премиерът бе категоричен, че ще продължи целевото финансиране за ремонти на спортни салони, плувните басейни, енергийната ефективност. "Такива пари никога не са давани и няма и да се дават и затова европейската солидарност е толкова важна за нас", подчерта Борисов.

Той отбеляза и голямата заслуга на администрацията и на общините и на държавата. Премиерът заяви, че тази програма работи добре и ако си направите бързо процедурите, прозрачно и чисто, не случайно кметовете сте отговорни за това - да ходят после да ви правят репортажи за некачествени ремонти. "С всички пари, които събираме в повече в бюджета целево ще продължаваме да подкрепяме и по линията на физкултурните салони.

Сега много се ремонтират, но това трябва да продължи като тенденция, защото освен ум - трябва и здраве и сила", коментира премиерът. Борисов отчете, че изпълняваме стриктно управленската програма.

"Догодина или до края годината ще направим пътя Асеновград-Пловдив хората ще му се радват. Това, което правим днес ще му се радват след 10-15 години. Отговорното правителство не мисли само за днес", заяви Борисов.

Освен това премиерът изтъкна, че от 15-ти септември имаме над 3000 деца, които са записани да учат, а не са били записвани преди това. По думите му не бива работата да спира само със записването им. "Това ежедневно трябва да се следи", настоя Борисов.

Екипите на МОН връщат над 3 хил. деца в училище
Обновена

Екипите на МОН връщат над 3 хил. деца в училище

Обходени са над 20 хил. адреса на деца и ученици, които са отпаднали

"Е ние от една страна със социалните си функции като държава , като общини даваме милиарди, за да внасяме чужденци да работят. Вместо да си вложим усилието и да ги накараме да работят. Никой не им е длъжен. Благодаря ви, че така присърце всички взеха тази тема", обърна се премиерът към кметовете.