На практика да, ДПС са в коалицията. Това заяви в рамките на редовната си сутрешна сводка в кулоарите на Народното събрание/бившия Партиен дом, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"За "некоалицията".... То започва да става смешно за хората, защото по-реална коалиция няма как да бъдем. Нямаме споразумение, но се чувстваме отговорни, защото сме гласували за това правителство, да станат тези хора министри", добави Борисов.

Бившият премиер продължи с критиките си по адрес на фигури от сегашния редовен кабиент. "Питам ги къде са (земеделският и икономическият министър)? Ротацията е март месец. И аз ги умолявам, след като и ние сме натиснали тези копчета - да станат активни, да идат да се срещнат с хората. Законодателно ние сме насреща, ще съберем подписи, ако трябва утре ще го вкарме...", отговори на въпрос на News.bg той.

Настимир Ананиев отрича: Не сме в коалиция с ДПС

Настимир Ананиев отрича: Не сме в коалиция с ДПС

Освен ако ГЕРБ не работят с тях

По отношение на протестите на зърнарите - Борисов смята, че има нужните решения, законодателни, административни, касаещи се до контрола. "Трябва да се назначат още хора - 200, 300, във фитосаниратния контрол. Учудвам се, че и премиерът, и министърът не се сещат с бранша, протестите ще ескалират."

И по друга щекотлива тема - кандидатът на ГЕРБ за кмет на София: "И всеки ден да ме питате, няма да ви кажа. Има по-важни неща", попари интереса на журналистите експремиерът.

Борисов чака да свърши ретроградният Меркурий, за да обяви кмета на София

Борисов чака да свърши ретроградният Меркурий, за да обяви кмета на София

ДПС пък са на финалната права с имената на кандидатите за кметове