Министър Тагарев, ползва се с моето уважение, но когато излиза пред медии, трябва да излезе подготвен. Чувствителна тема, не трябва да се спекулира с нея. Така критично председателят на ГЕРБ Бойко Борисов коментира думите на военния министър Тодор Тагарев, че подобни инциденти като този с падналия дрон край Тюленово се случвали "всяка седмица или по няколко пъти в седмицата".

Партийният лидер коментира иронично и призива на лидера на БСП Корнелия Нинова за незабавна оставка на военния министър Тодор Тагарев. "Коя? Нинова? Тя за добър ден - Бойко Борисов, за лека нощ - Бойко Борисов... Приемам го като шега. Разбира се, очакваме обратни действия от страна на правителството. И обиди никога не са продуктивни."

Когато министър на отбраната се изказва, трябва да знае за какво точно говори - какви подобни съоръжения се разбиват ежеседмично, попита реторично Борисов. И добави - лично той бил против готвеното обединяване между цивилното и военното разузнаване.

"Това, че подкрепяме правителството, не значи, че ако някъде не се справят с работата или допуснат грешка, няма да се поправи тази работа. Трябва веднага да поправим тази грешка", намекна за смяна на министри доста отчетливо лидерът на ГЕРБ на въпрос на News.bg.

Отломки от дрон изплуваха на Тюленово

Отломки от дрон изплуваха на Тюленово

Гражданин твърди, че по частите има активни елементи