Бойко Борисов обяви край на контрабандата с петрол от 8 януари 2011г. Тогава всички бензиностанции ще бъдат вързани с фискални апарати. Премиерът очаква около 250-300 млн. лева повече да влязат в хазната от тази мярка. Досега тези милиони са били „на сиво", подчерта Борисов.

Той коментира, че правителството полага огромни усилия да се пребори със сивата икономика. По повод изявлението на Алексей Петров да се разсекретят СРС-тата, с които е подслушван Ваньо Танов, премиерът подчерта, че не само шефът на Митниците е подслушван, но винаги, когато е получаван сигнал за министри и зам.-министри, незабавно са провеждани мероприятия по тях, за да се провери информацията.

Попитан колко често тези сигнали се оказват опит за очерняне, Бойко Борисов отговори: „Нямам такава статистика, но аз съм длъжен да възложа веднага проверка". Той допълни, че ако не възложи проверка, могат да го обвинят, че прикрива някого.

Помолен да коментира изказване на Камен Костадинов, че ДПС ще подкрепи всички разумни реформи на ГЕРБ, премиерът коментира: „Всяка партия би трябвало да каже същото. Ако ГЕРБ ги попитат трябва ли да подкрепят политиката на друга партия в името на държавата, какво да кажем - „не, защото сме опозиция и го предлага друг"?", допълни министър-председателят.

Спомнете си, че аз многократно съм казвал преди изборите, че подкрепям Станишев в желанието му да влезем в Еврозоната, да имаме фискална дисциплина, в борбата със сивия сектор, така, че е нормално всяка партия да обяви такова нещо, каза още министър-председателят. Досега, обаче, според Борисов, от ДПС няма подкрепа.