След три месеца законопроектът за предотвратяване на корупцията ще бъде внесен отново в парламента. Това обяви в Казанлък премиерът Бойко Борисов, цитиран от „Фокус". Той призна, че в действителност в закона има текстове, които могат да се коригират. Законът ще бъде внесен след разговори с формациите, които подкрепят правителството и някои корекции.

Припомняме, депутатите отхвърлиха на първо четене Закона за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши държавни длъжности, предложен от вицепремиера Меглена Кунева. Самата тя смята, че антикорупционният закон е уплашил голяма част от народните представители с последиците, които може да има върху техните интереси и интересите на хората, които те защитават.

Премиерът Бойко Борисов коментира, че независимо, че законът не е бил приет в парламента, от една страна е доволен, че ГЕРБ и Реформаторският блок са показали волята си за борба с корупцията. От друга страна обаче явно били подценили центробежните сили, които вървят в парламента и не са могли да съберат необходимото мнозинство.

Борисов намира за основателни някои от критиките към законопроекта.

Той подчерта, че след като 25 години не е имало такъв законопроект, не смята, че забавяне от 3 месеца ще е фатално.

В Казанлък Борисов и екоминистърката откриха реконструираната и модернизирана градска пречиствателна станция за отпадъчни води.