Георги Марков от ГЕРБ обяви, че партията му няма да позволи пир по време на чума. Левите искали да оставят България без парламент, за да няма как да се вземат законодателни решения. Не било редно и президентът да се оставя да решава кризата в Перник, ако се стигне до служебен кабинет, защото нямал и вина за кризата.

Марков похвали тандема - сиамските близнаци Бойко Борисов и кметът от БСП на Перник Станислав Владимиров. Левите не били алтернатива. ГЕРБ си вземали поуки от грешките и това се оценявало от хората.

Корнелия Нинова: Кризата сега не е природно бедствие, а управленско бедствие
Обновена

Корнелия Нинова: Кризата сега не е природно бедствие, а управленско бедствие

Левицата иска Борисов в НС, той се среща с феновете на "Левски"

ГЕРБ е спасителят, други спасители няма, смята Георги Марков. Не говорете за рестарт, защото не сме дебили и не сме късопаметни, увери той. Не ставате да управлявате България, смята депутатът от ГЕРБ.

Червеният депутат Драгомир Стойнев реагира на пламенната реч на Марков и призова залата да се върне към кризата в Перник. До кризата се стигнало, защото ГЕРБ мълчали и не казали истината на хората. Можеха да се вземат превантивни мерки, смята той. Целта на ГЕРБ била да се окопават във властта. Вината за тази криза е ваша, смята Стойнев. Той припомни, че шефът на ВиК-Перник казал, че политическите лидери на ГЕРБ му забранили да говори.