Необходимо е да се задълбочи партньорството на всички нива между ГЕРБ и сестринската й партия от ЕНП в Румъния - Национална либерална партия (НЛП).

Около това мнение се обединиха председателите на двете партии Бойко Борисов и Людовик Орбан по време на срещата им в София.

В рамките на срещата Борисов и Орбан подчертаха нуждата от надграждане на вече съществуващия инфраструктурен капацитет не само в двете държави, но и на Балканите.

Според тях по-добрите транспортни връзки биха донесли редица удобства на гражданите, като биха дали тласък на културния обмен и туризма в региона.

Председателите на ГЕРБ и НЛП бяха категорични, че развитата инфраструктура в България, Румъния и другите балкански страни ще направи региона ни много по-конкурентноспособен и атрактивен за чуждестранните инвеститори.

Двамата обсъдиха и необходимостта от реализирането на различни проекти от сферата на регионалното развитие от двете страни на Дунав. Те са на мнение, че трябва да се засили и диалогът между представителите в местната власт на ГЕРБ и НЛП в България и Румъния.

Борисов и Орбан коментираха и предстоящия избор на председатели на европейските институции и течащите в момента консултации.

В тази връзка Людовик Орбан поздрави българския премиер за отличния резултат на партията на европейските избори.

Орбан използва възможността да честити на Борисов 60-годишния му юбилей и предаде специалните поздрави на румънския президент Клаус Йоханис - също роден на 13 юни 1959 г.

Председателят на Национална либерална партия зарадва българския премиер с футболна топка с автограф от живата легенда на румънския футбол Георге Хаджи.