Правителството на Пламен Орешарски ще издържи на натиска на протестиращите. То няма право да подава оставка заради хората, които го подкрепят.
Тази позиция изрази рапърът Мишо Шамара по повод ситуацията в страната. Той е и един от хората, които в последните дни се появява на т.нар. контрапротест пред НДК в защита на кабинета.

Шамара поясни, че той лично ходи да протестира, за да не се върне диктатурата на Бойко Борисов.
По думите му, ако падне Орешарски, Борисов моменталически се връща на власт, което народът не може и не трябва да позволява.

Този протест пред Министерски съвет е продукт на Бойко Борисов, който иска да се върне на власт и да припечели едно 5-10 нови милиарда лева, коментира пред news.bg Мишо Шамара, но предупреди бившия премиер, че жестоко се е излъгал, ако си мисли, че върне ли се на власт, милиони няма да излязат отново по улиците.

За хората от другия протест рапърът смята, че някои са готини и имат хубави претенции, но като цяло не са познали момента, в който да атакуват Пламен Орешарски.
По думите му щом протестират срещу олигархията е трябвало да изметат от протеста и Юлиана Плевнелиева, Лилито Павлова и Асенчо Василев. Иначе е „мега лицемерно."

Шамара е категоричен, че Пламен Орешарски ще устои на натиска, защото хората, които го подкрепят са повече от тези, които му искат оставката. Изпълнителят смята, че ако настоящият премиер все пак трябва да си тръгне, преди него „трябва да махнем президента Росен Плевнелиев, за да не може той да направи служебен кабинет, в който да назначи бойковите лакейчета, които да замитат следите."

Мишо Шамара е начертал и два пътя за лидера на ГЕРБ. Единият е с него да се занимае Сретен Йосич, а другият е да отиде в затвора и да си излежи дължимото за всичко сторено от него.
Едва тогава мога да кажа, че го уважавам, призна изпълнителят. Според него проблемът на Борисов е, че не смее да излезе при протестиращите пред дома му хора и да признае, че е сгрешил.

„Да, ама не. Той няма да излезе, защото не е мъж. Той може да е истински мъж, ако се беше научил и да губи. Затова сега нека си наглее колко си иска, но да ходи да си намери и добри адвокати, да си вземе и вазелинчето", посъветва още в характерния си стил Шамара.
Според него истинската демокрация в България ще възтържествува, когато Бойко и Пешо Сумиста заживеят в една стая, когато изгасят лампите и отвътре се чува само: „Ела тука, Бойке, маааа."

Шамара призна и че заради участието му в тези протести срещу него е изправена цялата медийна машина на бившия премиер. Той обаче няма да спре само заради „напъните на една мишка от Банкя, която си мени мнението на всеки две секунди".

Рапърът не се трогна и от думите на Емил Кошлуков, написани във Фейсбук профила му - „След включването на Мишо Шамара в контрапротеста е паднала не само средната възраст на участниците, но и средния коефициент на интелигентност на групата."
„Язък, мислех, че има нещо в главата този човек. Ама какво мога да кажа за един неуспял политик. Аз от Бойко не се трогвам, та от тоя ли. Да е жив и здрав."