Премиерът Бойко Борисов и американският президент Доналд Тръмп ще разговарят за международната сигурност на 25 ноември във Вашингтон. Това е една от темите на разговора, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов ще бъде на официално посещение в Съединените американски щати. По време на разговора им в Белия дом, премиерът Борисов и президентът Тръмп ще обсъдят стратегическото партньорство между двете страни и развитието на двустранното сътрудничество

Джеймс Пардю с остри атаки за свободата на словото у нас

Джеймс Пардю с остри атаки за свободата на словото у нас

Дни преди срещата на Борисов и Тръмп

Акцент ще бъде поставен върху начините за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността в контекста на северноатлантическото партньорство, върху енергийната диверсификация, както и върху други актуални теми.

По време на визитата си в САЩ премиерът Бойко Борисов ще участва в церемония по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк "Арлингтън".

В програмата на визитата във Вашингтон е планирана среща между Борисов и президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян. 

US посланикът: Американски експерти идват за „Белене”

US посланикът: Американски експерти идват за „Белене”

Новият посланик очерта целите си през следващите 3 години

Премиерът Борисов ще проведе и среща с представители на американския бизнес в сградата на Американската търговско-промишлена палата.

В ръководената от министър-председателя Бойко Борисов официална делегация във Вашингтон ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.