Премиерът Бойко Борисов е изпратил на президента на Сърбия Александър Вучич картина, на която двамата са увековечени по време на инспекция на разширението на "Балкански поток".

Информацията бе потвърдена от пресслужбата на правителството, като от там уточняват, че картината е подарена по протоколен път и не разполагат със снимки на самата нея.

От службата уточняват, че са изработени поредица от картини по инициатива на консорциума "Аркад" - изпълнител на линейната част на проекта за от българо-турската граница до българо-сръбската граница. Картините са предназначени за изложба, замислена в Националиня исторически музей, организирана от "Аркад" и "Булгартрансгаз".

Изложбата е планувано да покаже археологически артефакти, открити по трасето на "Балкански поток".

Една от картините, на която са и премиерът Борисов и Вучеч, му е предадена, той обаче е решил тя да бъде изпратена на президента на Сърбия Александър Вучич като спомен от посещението му в България през юни миналата година. Тогава беше направен оглед на строителството на "Балкански поток". Двамата са но фона на тръби и заедно с работници в жилетки и каски. 

Борисов се похвали пред Вучич, че се работи на пълни обороти по АМ "Европа" и "Балкански поток"

Борисов се похвали пред Вучич, че се работи на пълни обороти по АМ "Европа" и "Балкански поток"

Президентът на Сърбия определи и двата проекта като изключително важни за двете страни

В рамките на вчерашната среща в Министерския съвет министър-председателят Борисов изпрати картината на президента Вучич чрез министъра на външните работи на Сърбия Никола Селакович и съпругата на сръбския президент - Тамара Вучич, която е специален съветник в кабинета на министъра на външните работи.