В проведен разговор с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес премиерът Бойко Борисов е предупредил, че партия от ЕНП може да вкара във властта социалисти и популисти в България.

"За съжаление, наша сестринска партия е на път да вкара във властта социалистите и популистите, оформяйки безпринципно обединение", е информирал лидерът на ГЕРБ и е уверил генералния секретар на ЕНП, че ГЕРБ ще положи максимални усилия, за да излъчи работещо правителство.

Телефонният разговор между Борисов и Лопес е от поредицата международни разговори, които премиерът провежда след като излязоха окончателните резултати от изборите у нас.

Бойко Борисов увери Вебер, че намеренията за правителство са сериозни

Бойко Борисов увери Вебер, че намеренията за правителство са сериозни

В телефонен разговор

Антонио Лопес е поздравил ГЕРБ и Бойко Борисов за победата на изборите и убедителния резултат и е изразил своята лична подкрепа и тази на ЕНП към ГЕРБ. "По думите му само държавник с голям опит и международен авторитет като Бойко Борисов може да изведе страната от кризата и да се справи с пандемията". Затова и Лопес е споделил своята надежда, че ГЕРБ ще успее да сформира кабинет. Той е бил категоричен, че благодарение на добрия екип, усилената работа, постигнатите успехи и модерната политическа програма ГЕРБ се е утвърдила като партията с най-високо доверие сред българските граждани и така е отговорила на нападките на критиците.

"И след тези избори картата на България отново е синя. Победихме в 169 от 260 общини. Подкрепиха ни основно икономически активни и високообразовани хора, които генерират БВП на страната. Наблюдава се е и ръст в гласовете на пенсионерите за нас. Горди сме с резултата си", подчерта Бойко Борисов в рамките на разговора.

Като приоритети остават битката с пандемията, образованието, доходите и икономическият растеж.

Пред Лопес Борисов се е позовал и на заключенията от доклада на ОССЕ, според който изборите у нас са проведени по прозрачен и демократичен начин.

ОССЕ упрекна управляващите в използване на държавни ресурси за кампанията си

ОССЕ упрекна управляващите в използване на държавни ресурси за кампанията си

Имало и ограничено медийно отразяване на всички кандидати