Поне 10 завода в Габрово и Севлиево решиха да направят нови инвестиции, когато им обещах магистрала "Хемус" догодина да стигне до Плевен и Ловеч. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на официалното откриване на модернизирания завод за санитарна арматура "Идеал Стандарт - Видима" в Севлиево.

Премиерът посочи, че строителството на пътен възел "Боаза" по магистралата продължава активно, като се очаква до края на годината изцяло да е готов и обходният път на Габрово.

Борисов пак на джипа - инспектира АМ "Хемус" и обещава глоби

Борисов пак на джипа - инспектира АМ "Хемус" и обещава глоби

"Ще има глоби, ако още веднъж ме скарате с еколозите", закани се премиерът на строителите

От Севлиево до Германия искам да се стигне по магистрала, заяви той и допълни: "Имате ли и магистрала "Хемус", ще видите каква голяма разлика ще има в начина ви на живот".

Пред служителите и ръководството на компанията премиерът Борисов подчерта, че благодарение на тяхната работа брутният вътрешен продукт на страната се повишава. Ако не се работеше така добре, ако не се вдигаше БВП, това не можеше да го направим, категоричен бе премиерът.

Борисов обеща: Отивам си от политиката, когато построя АМ "Хемус"

Борисов обеща: Отивам си от политиката, когато построя АМ "Хемус"

Варна бил най-перспективният град за следващите 5 години

За последните три години компанията "Идеал Стандарт - Видима" в Севлиево е инвестирала повече от 62 милиона лв. в модернизация, а за цялото си съществуване от 1992 г. - над 300 милиона лв. Очаква се, че обновяването на завода ще доведе до увеличаване на капацитета на 6,5 млн. броя продукти.

В компанията работят 3200 души, а произвежданите продукти се изнасят за над сто страни по света.

Борисов: Големият ми грях е, че магистралите са безплатни

Борисов: Големият ми грях е, че магистралите са безплатни

Нямахме нито една магистрала и толкова им се радвахме, че не помислихме за това, призна премиерът