Министър-председателят Бойко Борисов участва в церемония по откриването на 13 000 кв. м нови производствени площи в Пазарджик на предприятие за производство на компоненти за автомобилната индустрия, написаха от пресслужбата на Министерски съвет.

Премиерът е доволен от родната индустрия. Резултатите били факт. В тези случаи опонентите на властта трябвало да бъдат тихи и да оценят постиженията.

"Дълги години се говореше за ниска квалификация и ниско обучение - факт е, че се откриват нови заводи - в Кърджали, Русе, Шумен. Така, че благодаря на работниците за техния труд. Когато цифрите и фактите говорят - по-добре да замълчат нашите опоненти", каза Борисов.

Очаква се в предприятието в Пазарджик до края на годината да бъдат назначени 1 000 нови служители.

Паралелно Борисов направил и инспекция на инфраструктурни проекти в Пазарджик. Той подчертал важността на обходните пътища за индустрията.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) предвиждат цялостен ремонт на път II-37 Панагюрище - Пазарджик - Пещера - Батак, който не е основно ремонтиран от изграждането си. Очаква се и проект за изцяло ново трасе на околовръстния път на Пазарджик, което да изведе напълно тежкият трафик от урбанизираните територии, допълват от МС.