Радвам се, че има културен дебат, който изненадващо влезе на срещата на партиите с кандидата за премиер Мария Габриел. Това коментира пред медиите в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Аргументите били на страната на евроатлантическите общности.

Проблем за ГЕРБ в годините било това, че нямат опозиция. Сега имали в лицето на БСП и "Възраждане".

Важно е да има контрол над главния прокурор. Отстраняването му щяло за завърши целия процес по правосъдна реформа, каза той. Борисов е готов да се подложи на детектор на лъжата, че не познава нито един член на ВСС.

Радев не вярва на внезапния катарзис в ГЕРБ за Гешев

Радев не вярва на внезапния катарзис в ГЕРБ за Гешев

Президентът се надява бъдещият премиер на България да узрява своевременно за важните решения

Относно кандидата за премиер Мария Габриел - Борисов добави, че тя ще взема сама решенията, ще избере и министрите.

От утре започваме разговорите с другите партии, обяви Бойко Борисов. Оптимист е, че може да се навакса забавянето. Съществен елемент за споделена отговорност е ИТН, съществен елемент е БСП, съществен елемент е ДПС, подчерта той. Служебните правителства на Радев довели страната до това състояние сега, изрази мнение той.

Борисов съобщи, че все още не се разговаря за министерства и имена. Той обеща да се види и с лидера на БСП Корнелия Нинова.

Интересен акцент каза лидерът на ГЕРБ: Кабинетът не трябва да изкара пълен мандат, а да е в най-кратък срок година-година и половина.

Мария Габриел на изпит пред ПП/ДБ
Обновена

Мария Габриел на изпит пред ПП/ДБ

Бойко Борисов прекъсна срещата с Габриел и взе думата

Да се спре с предизборните и следизборни изказвания, настоя лидерът на ГЕРБ. Стою Стоев ще бъде гласуван за шеф на правна комисия, съобщи Борисов.

Той взе отношение и за оръжията за Украйна. "Безплатно няма да изнасяме оръжия, може да й дадем боеприпаси с изтичащ срок на годност", добави Борисов.