Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той припомни, че азерският природен газ е потекъл към България по време на неговото управление и изтъкна, че в Баку знаят на кого могат да разчитат.

"Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога", отбеляза Борисов и допълни, че преди дни БЕХ са подписали меморандум за 2 милиарда лева за изграждане на геотермални централи.

Добрев: Правителството няма да подаде оставка заради протести, въпрос на оцеляване е

Добрев: Правителството няма да подаде оставка заради протести, въпрос на оцеляване е

Ако ГЕРБ направи протест, в София ще има 30 000 души, според депутата от ГЕРБ

По негови думи по този начин - с по 2 милиарда първо за батериите, а сега за геотермалните, се "опуква" Планът за възстановяване и развитие. Затова нямало да има пари за саниране.

"Няма саниране. Кой санирал - санирал. Без ГЕРБ няма саниране. Те в момента дострояват това, което правихме ние. Забравете АМ "Хемус". Една велоалея не са направили", разкритикува сегашните управляващи бившият премиер.

Той обвини правителството на Кирил Петков и Асен Василев, че в момента се теглят огромни заеми за по 3 години, които " всички ние ще връщаме".

Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете, недоволства Борисов.

ГЕРБ възмутени от гузната тишина на властта

ГЕРБ възмутени от гузната тишина на властта

Целта на опозицията била прозрачност

"Ние стартирахме предишния мандат с 6 милиарда под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година... Ако останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 милиарда борчове", предупреди той и добави: "На Борисов и Ананиев даваха на отрицателна лихва, а сега над 1,5%. По лихвите ще ги познаете".

"Никакви предсрочни избори, докато последният българин не се разочарова. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за протест", изтъкна Борисов.

Кирил Петков: Два танкера с втечнен газ от САЩ идват през юни

Кирил Петков: Два танкера с втечнен газ от САЩ идват през юни

Готви се договор на "Булгаргаз" с американска компания да дългосрочни доставки

Според Борисов самият бизнес ще свали Петков. Браншовете ще ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени, подчерта той.

По негови думи страната ни може да се справи с енергийната криза, защото токът се произвежда в България.

"Ако днес сме ние на власт, на следобедното заседание ще възложа на ПГ на ГЕРБ от утре да върнем тока на старите нива. Ще въведем и таван на другите цени. Токът е изцяло български, никакви войни в момента не са виновни за това, което се случва", категоричен бе Борисов.