Газовата криза и протестите срещу властта коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев в предаването "Панорама" по БНТ.

Шефът на ДАНС беше в парламента и каза - газът е руски, но е скъп, защото има посредници. Увеличението на цената на газа не е 14%, сравнява се цената за май с тази от април. Коректно е да се каже каква щеше да е цената, ако не ни беше врътнато кранчето - то тя щеше да падне - с 31,7%, ако ги нямаше посредниците, заяви Добрев.

Кирил Петков под кръстосан обстрел след реплика за „Руски поток“

Кирил Петков под кръстосан обстрел след реплика за „Руски поток“

Жечо Станков от ГЕРБ репликира обаче, че нямало как да е така

"Ние вземаме с 30% по-скъп газ заради посредниците, Полша взема по-евтин газ, защото го взема по германския договор, който е на по-ниска цена", каза Добрев.

Той отрече от ГЕРБ да ревнуват премиера Петков за посещението му в САЩ, тъй като експремиерът Бойко Борисов се е срещал с Обама и Тръмп.

ГЕРБ възмутени от гузната тишина на властта

ГЕРБ възмутени от гузната тишина на властта

Целта на опозицията била прозрачност

По думите му, ако ГЕРБ направи протест, в София ще има 30 000 души.

Но това правителство, колкото и протести да види, няма да си подаде оставка, защото за 3 от 4-те партии е въпрос на оцеляване, защото не се знае дали пак ще влязат в парламента", заяви Добрев.

Припомняме, че премиерът Кирил Петков дойде в пленарна зала със закъснение и се похвали пред депутатите на договорения по-евтин газ.

Жечо Станков от ГЕРБ репликира обаче, че нямало как да е така при ограничените доставки от Украйна.

Напрежение настъпи в парламента след декларация на парламентарната група на ГЕРБ.

Спорът дойде от това, че на декларацията на ГЕРБ, прочетена от председателя на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова отговори не кой да е, а финансовият министър Асен Василев.

Страсти и напрежение в парламента за това кой е премиерът

Страсти и напрежение в парламента за това кой е премиерът

Защо отговорил на декларация Василев, а не Кирил Петков, възмутиха се от ГЕРБ

В декларацията Атанасова отново заяви, че страната отива към провала, една година по-късно България затъва в икономическа, финансова криза и дългова спирала, стандартът на живот на хората е понижен от инфлацията. "Променена ли е България? България е променена, със спряно развитие, управлявана от шарлатани и аматьори, раздирана от скандали, нарастващи дългове и обедняващо население", оцени Атанасова.