След местните избори ще има силно дясноцентристко управление в страната.

Това прогнозира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на национална среща за местните избори, предаде БНТ.

Борисов увери кандидат-кметовете на ГЕРБ, че партията ще носи политическата отговорност за свършенето от тях, но настоява и те да бъдат отговорни към работата си. Борисов не пропусна да коментира и нападките на БСП от вчера.

Определията "лъжа" и "блъф", използвани от БСП за икономическата програма на ГЕРБ, днес получиха ответен удар.

Борисов определи атаката на управляващите като страх от неговата партия и подчерта, че е притеснен от обкръжението на премиера:

"Единият с кръговете - до него Румен Овчаров, другият до него - с кръчмарските сметки, където прави...".

Борисов заяви, че листата за София не е на БСП, а на Овчаров, а водачът й е провалил се заместник-министър.

...тая измишльотина - независим кмет, която се налага, тя е точно да скрие политическата безотговорност на сегашните партии 

Лидерът на ГЕРБ напомни на кандидат-кметовете, че всички партии са срещу тях. Въпреки това, очаква да докажат, че наистина ГЕРБ събира най-добрите кадри. Борисов предупреди кандидатите, че трябва да носят отговорност за всяко свое действие.

"Всеки, който предаде идеята, всеки който иска да маскари партията, ще намерим начин да се разделим с него или ще създадем такова публично усещане в дадения град или село, че просто ще го е срам да каже, че е бил с нас. Слушате ли ме внимателно?", каза Бойко Борисов.

Всеки от кандидатите на ГЕРБ е подписал декларация, че ако партията не му харесва, ще я напусне, но няма да става независим.

"Защото тая измишльотина - независим кмет, която се налага, тя е точно да скрие политическата безотговорност на сегашните партии", подчерта Борисов.

Бойко Борисов пожела на кандидат-кметовете да работят внимателно, всеотдайно и без гръмкост.