Премиерът Бойко Борисов демонстрира френски маниери пред президента на ЕНП Джоузеф Дол. След срещата в Бояна на ЕНП двамата дадоха кратко изявление пред медиите. Премиерът даде думата на шефа си в ЕНП на правилен френски "S`il vous plait". Припомняме, той получи доста критики за неправилния френски, с който посрещна френския държавен глава Еманюел Макрон във Варна.

Това председателство ще бъде един голям успех, прогнозира Дол. ЕНП са в София, за да подкрепят България, но и да дадат гласност в ЕС на Западните Балкани. Балканите винаги са били приоритет за ЕНП, Балканите са в границите на Европа, отсече той. Дол приветства положените усилия от министър-председател.

Борисов убеден, че Балканите ще са от най-добрите места за живеене

Борисов убеден, че Балканите ще са от най-добрите места за живеене

Надява се Македония и Гърция да си стиснат ръцете

Много по-ясно Бойко Борисов трябвало да говори за Балканите пред евролидерите, така както говори за темата пред ЕНП. Трябва да работим в този регион за бъдещите поколения, изтъкна още Джоузеф Дол.

Премиерът Борисов благодари за добрата оценка. На този форум не говорим за ляво и дясно, подчерта той. Днешната среща е успех за страната и за народа ни, по думите му. Самият Борисов не е вярвал, че след 15 години затишие темата отново ще е в дневния ред на ЕС. Избрахме си най-трудното, което го имаше в Европа, посочи премиерът.

Македония стана място на геополитически интерес, обяви Заев

Македония стана място на геополитически интерес, обяви Заев

Македония няма алтернатива на НАТО и ЕС

Балканите генерират брутен продукт колкото Словакия. 11,7 милиона души живеят в региона. Бойко Борисов е притеснен от слуховете, че Италия също иска излизане от Еврозоната. Това е много по-голям проблем за Европа, смята министър-председателят. Притеснен е и от Брекзит, жертвите в Близкия Изток.

Ако не прегърнем, ако не обгрижваме Западните Балкани, не може да се сърдим, че влиянието на САЩ, Русия е голямо там, по мнението му. Държавните ръководители на Сърбия и Косово пък, както си пожела Борисов, да си стиснат ръцете в София, както лидерите на двете Кореи.

Политическият елит на ЕС се събра на неформална вечеря в София
Обновена

Политическият елит на ЕС се събра на неформална вечеря в София

Всички гости бяха посрещнати един по един от домакина Бойко Борисов...

ЕК върнала текстове по пакета "Макрон", информира още министър-председателят. Някои ни удовлетворяват, други не, поясни Борисов. Сега транспортното министерство пише опровержения по новите предложения на ЕК.