Това са мои приятели не ги приемам и за гости даже. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов приветства конференцията "Диалог със Западните Балкани: създаване на регион на растеж, сигурност и свързаност по пътя към Европа", която се провежда в НДК.

Премиерите идват и си отиват, а държавите остават, постави акцент върху историческата памет Борисов.

Той приветства организираната днес в София за Западните Балкани, признавайки, че не е било лесно да се съберат толкова различни хора политически лидери от Балканите и Европейския съюз

Това че най-накрая политическите лидери са го приели присърце, се дължи на Меркел, по думите на Борисов.

"Това се дължи и на Меркел, която след време не знам дали ще вземе Нобелова награда, но ние трябва да й благодарим, призова премиерът.

Той бе категоричен че имаме абсолютно разбиране в Съвета и затова то ще стане са основните транспорти - жп и магистрали. Голяма част са изградени с европейско финансиране, припомни Борисов.

Той е убеден, че Балканите ще бъдат едно от най-добрите места за живеене, включително и в Европа, каза още премиерът.

В думите си Борисов изказа надежда Косови и Сърбия да постигнат в скоро време съгласие и "ще си стиснат ръцете". "Ние само се надяваме, да не си помислите, че ви даваме акъл", обърна се Борисов от трибуната към представителите на двете държави в залата.